lunes, 12 de diciembre de 2011

Neix la Xarxa Socialista Unificada de Catalunya

Nota de premsa
El dissabte 3 de desembre, al Centre Cívic Pati Llimona, una assemblea formada per més de 80 comunistes de diversos llocs de Catalunya van aprovar la creació d'una associació polític-cultural: la Xarxa Socialista Unificada de Catalunya (XSUC).
A l'assemblea es va presentar un document de Tesi que, sota el títol de “Proposta Fundacional” analitza l'actual situació d'agressió social contra la classe treballadora i els sectors populars, la insuficient resposta per part de l'esquerra política i sindical, una carència que en bona part ha provocat l'emergència d'un moviment generat el 15 de maig que recull, no només els desitjos de transformació social de milers de persones, si no que també actualitza les formes d'organització i els seus subjectes.
Durant tres hores els assistents van debatre sobre la situació de l'espai comunista, massa vegades bloquejat per unes inèrcies derivades dels interessos particulars d'alguns dels seus dirigents, que busquen acomodar-se en el sistema com a veus crítiques però acceptant els seus principis fonamentals, o bé per un dogmatisme que fa impossible una aproximació creativa a la realitat política i social. Mentrestant, la classe treballadora pateix l'atur, retalls sense precedents en les seves conquestes socials, desnonaments i una complerta manca de perspectiva per a milers de joves que veuen un futur de precarietat laboral i vital.
De tot això cal concloure que ara més que mai són necessàries eines que serveixin de pont per traslladar les propostes dels i les comunistes a aquells sectors que comencen a rebel·lar-se contra el capitalisme, per establir un diàleg obert amb altres comunistes organitzats o sense adscripció partidària, per la col·laboració amb espais que busquen una confluència en la lluita per bastir una alternativa anti-capitalista conseqüent. Amb aquest objectiu neix la Xarxa, amb la voluntat d'aportar les millors idees i propostes del moviment comunista català ajustant les seves tradicions organitzatives a la realitat actual per tal de recuperar l'impuls revolucionari que va propiciar el seu naixement. Una associació dedicada a l'anàlisi i l'intercanvi d'idees i propostes, a la formació i elaboració teòriques, al seguiment de la praxi social i l'acció militant en els moviment d'oposició al sistema imperant.
L'assemblea va aprovar una proposta organitzativa per l'associació que té l'objectiu principal d'aconseguir la màxima participació de tots els seus membres, formada per una junta escollida i renovable en assemblea general i que coordinarà les seves tasques en quatre àrees de treball: Proposta política, comunicació, moviments socials i organització interna i finances.
Així mateix els assistents van aprovar el llançament d'una nova publicació que sortirà amb el nom de “ FARGA, el ferro és fill del nostre braç” (extret d'un passatge de la versió catalana de La Internacional), que vol servir d'instrument de debat de tots els membres de l'associació i oberta als moviments de treballadors i als espais de lluita social donant veu a les expressions de combat contra el sistema. De la mateixa manera, l'associació comptarà amb una pàgina web http://wwww.xsuc.cat en la que publicar totes les aportacions dels seus associats, les anàlisis que esdevinguin d'utilitat per l'esquerra i totes les informacions relatives a accions i mobilitzacions de combat i resistència social.
PER LA DEMOCRÀCIA, LA PAU I EL SOCIALISME!

No hay comentarios:

Publicar un comentario