miércoles, 27 de febrero de 2013

article: Fam de justícia a Telefònica + xerrada a Barcelona: Qui decideix allò que mengem?

_______________________________________________
Infos_esther_vivas mailing list
Infos_esther_vivas@mail.pangea.org
http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infos_esther_vivas


Aquests dies, 12 treballadors de Telefònica estan portant a terme una vaga de fam per exigir la readmissió del seu company Marcos, acomiadat injustament per baixes mèdiques justificades. La multinacional va considerar que no era "rendible"! Aquí un article que vaig publicar ahir a Público per donar difusió a aquesta lluita. Més informació de la vaga de fam a:  http://www.huelgadehambreentelefonica.blogspot.com.es/

També informar-vos que dimarts de la setmana que ve, 5 de març, a les 19h dono una xerrada a una tenda/cooperativa agroecològica que han inaugurat fa poc al barri de Sant Antoni, a Ceres Natural. La xerrada tractarà sobre "Qui decideix allò que mengem?". Aquí més info per si us interessa venir-hi!


Fam de justícia a Telefònica
Esther Vivas

Arriba el Congrés Mundial de la Telefonia Mòbil a Barcelona... i els treballadors de Telefònica tornen a la càrrega i inicien una nova vaga de fam. I és que malgrat les promeses de creació d'ocupació i impacte econòmic positiu de l'esdeveniment, la realitat és ben diferent. Abusos laborals, precarietat, acomiadaments improcedents, subcontractes... és la pràctica quotidiana de les empreses que encapçalen el sector.

Telefònica, que va presentar beneficis milionaris el febrer del 2011, va anunciar, pocs mesos després, la retallada d'un 20% de la seva plantilla en els propers tres anys a causa de la crisi. La "crisi" que tot ho justifica. O Vodafone que va comunicar, al gener, un ERO per a 900 dels seus treballadors, el 21% de la plantilla, a causa, per descomptat, de la crisi, mentre augmentava la subcontractació de les seves activitats.

Els dotze treballadors de Telefònica que des d'aquest dissabte estan en vaga de fam, a la seu del comitè d'empresa a Barcelona, exigeixen la readmissió del seu company Marcos Andrés Armenteros, acomiadat per baixes mèdiques justificades dos anys enrere. I malgrat haver guanyat un primer judici on es va declarar l'acomiadament nul i d'un segon, després que Telefónica apel·lés, que el va declarar improcedent, l'empresa no ha tornat a admetre al treballador. Des d'aleshores, han estat dos anys de lluita sense treva per part dels sindicats Cobas i EnConstrucció i la Plataforma Sí Soy rentable.

Seguir llegint l'article aquí.
Llegir l'original en castellà a Público aquí.




_______________________________________________ Infos_esther_vivas mailing list Infos_esther_vivas@mail.pangea.org http://www.grups.pangea.org/mailman/listinfo/infos_esther_vivas

No hay comentarios:

Publicar un comentario