miércoles, 20 de febrero de 2013

BUTLLETI SLQS : 23 F TOTES AL CARRER CONTRA EL COP DELS MERCATS


Estàs rebent aquest butlletí perquè estaves apuntat a alguna llista de contactes de Som lo que Sembrem.

Si no vols estar subscrit pots escriure a ilp@somloquemsembrem.org

Butlletí Num 18, Febrer de 2013

Som lo que Sembrem us convidem a participar en la manifestació 23 F contra el cop d'estat dels mercats, per una democràcia nova i des d'abaix, pel repartiment de la riquesa i la justícia social!!

SLQS hi serem a Barcelona a la columna pels Drets i les Llibertats, a la marea ecologista, de decreixement i en defensa del territori i la sobirania alimentària.

23 F: TOTES AL CARRER!!

Salut, democràcia i bons aliments!

Aliments, aigua, terra, recursos de tots!

Hora i lloc: 17 hores a plaça de Pau Vila, 1 (metro Barceloneta) o bé a les 18.30 h a plaça Catalunya on confluirem amb les altres marees per continuar junts.

Porteu pancartes i eines de camp. Ens trobarem darrera la pancarta gran de Som lo que Sembrem.

Informació actualitzada a Acampada Barcelona

Us deixem l'article de l'Albert Puy de Som lo que Sembrem: Una oportunitat de guanyar la llibertat

I també la intervenció de Gerard Batalla de SLQS a la tertúlia del Manuel Fuentes: "Només ens queda l'opció de la desobediència"

El curs per a tècnics municipals de Jardineria adaptada al medi: cap a una jardineria ecològica, comença el 27 de febrer.

Us deixem l'enllaç amb la informació del curs organitzat per l'Escola Agrària de Manresa dins del context de la campanya de Som lo que Sembrem contra els herbicides amb glifosat. Feu arribar aquesta informació als municipis de Catalunya que vulguin canviar la seva gestió de Parcs i Jardins.
Entrevista a Som lo que Sembrem, i a Neus de l'Escola agrària sobre la campanya del glifosat, i el curs. Al minut 21.10 de la Via Verda.

Nova entrada d'instàncies a diferents poblacions del Vallès

Durant la setmana del 11 al 18 de febrer les instàncies de la campanya de Som lo que Sembrem contra els herbicides de la Monsanto han estat entrades a 4 poblacions més del Vallès (Sabadell, Terrassa, Sant Llorenç Savall i Castellar del Vallès) en una acció conjunta on han intervingut cooperatives de consum del Vallès i grups de la xarxa d'horts urbans. Aviat hi hauran noves xerrades a diferents ciutats. Animem a tothom a entrar les instàncies o mocions als seus ajuntaments!! A sembremvalles.wordpress.com es poden descarregar i trobeu tota la informació actualitzada.

Som lo que Sembrem denunciem: mentre els ciutadans desnonants perden les seves cases i alguns es suiciden

- les promotores i constructores han deixat de pagar als bancs 90 000 milions sobre el total de 270 000 milions d'euros de deute, i no els passa res. Enllaç

- els gestors del banc dolent estan manegant al seu aire, amb sous milionaris i transparència nul.la, els 85 000 pisos i milers d'hecatàrees de sòl, que després de la intervencio de les caixes -amb milers de milions d'euros,-són propietat pública.

Alguns enllaços:
Es pot comprar un pis del banc dolent?Se sap on són els pisos (públics) del banc dolent?



Gestió dels pisos de Bankia
El banc dolent es posa en mans de Goldman Sachs i n1 per captar diners estrangers

Som lo que Sembrem exigim al govern català la retirada de les llavors amb insecticides neocotinoides, tòxics per les abelles. Aquesta prohibició s'hauria de fer efectiva abans de la sembra aquesta primavera.

Notícia a la Vanguardia
Notícia a Econotícies






Aquest mes

  • Som lo que Sembrem a la mani del 23 F
  • Curs de jardineria ecològica per a tècnics municipals de l'Escola Agrària de Manresa dins la campanya del glifosat de SLQS
  • Nova entrada d'instàncies a diferents poblacions del Vallès
  • Deutes i Banc dolent. Injustícies sagnants
  • Som lo que Sembrem exigim la retirada dels insectes neocotinoides, tòxics per les abelles

Projectes al territori

Signeu per prohibir el fracking i suspendre les prospeccions autoritzades : Recollida de sigantures per internet

Actes, xerrades, debats i fires

Fira de Badaterra a Badalaona, amb parada de Som lo que Sembrem, el 15, 16 i 17 de Març i xerrada sobre agricultura, transgènics i herbicides.
Xerrades a Sabadell organitzades per les cooperatives de consum de Sabadell. Dia 4 de Març, aliments i publicitat, dia 11 de març, transgènics. Al Casal Can Capablanca, 19.30 hores.
Curs d'horta ecològica de primavera a Terrassa. Més informació: llavorsagrapats.wordpress.com o associacio.repensa@gmail.com. Comença el 28 de febrer i fins el juny, dijous vespre i dissabtes matí .

Recomanem:

Nou número de la Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat, Culturas, amb el nou suplement en paper de Som lo que Sembrem
Tota la informació per participar en la campanya del glifosat de Som lo que Sembrem: adhesions, instàncies, argumentari. Demanem la vostra col.laboració entrant les instàncies!Els ajuntamnets tenen les oficines d'atenció al ciutadà obertes a l'agost. Aviat emetrem un informe amb les respostes rebudes fins ara. La campanya continuarà durant la tardor!


Vídeos i presentacions de la taula rodona organitzada per Som lo que Sembrem el passat desembre: Alternatives a l'ús d'herbicides en agricultura i jardineria



Algunes informacions (en anglès) sobre millores grans en productivitat canviant pràctiques culturals a Àsia, en agricultura ecològica:
Ïndia: Revolució dels pagesos de l'arròs
Nou rècord mundial de producció de patates

Reenvia!

Si tens un amic o amiga que pugui estar interessada en el butlletí, reenvia-li

Subscriu-te al butlletí de Som lo que Sembrem

Si vols rebre el butlletí envia un missatge a ilp@ somloquesembrem.org

Enllaç als anteriors butlletins de Som lo que Sembrem







Som lo que Sembrem, Carrer de Barcelona 72, baixos
25600 Balaguer (La Noguera)
ilp@somloquesembrem.org Tel 973 45 06 83









No hay comentarios:

Publicar un comentario